Quina és la funció d'un relé d'intermitents d'un cotxe?

Perquè un vehicle funcioni necessita molta electricitat amb l'objectiu d'alimentar als diferents components. Alguns d'ells necessiten d'energia d'alta intensitat i aquí és on entren en joc els relés.
Podem definir-los com a interruptors de corrent; una vegada que estan apagats no deixaran que l'electricitat avanci. No obstant això, quan està activat sí que deixaran passar el corrent elèctric. Valent-se de diferents elements del cotxe (com del clàxon, llums o el electroventilador), podran funcionar.

Gràcies a aquests components, s'evita que tots els elements elèctrics estiguin demandant energia de manera contínua, a més d'evitar sobreescalfaments.
Els relés d'intermitents són petits dispositius electrònics que s'encarreguen d'aconseguir que les llums d'emergència, senyalització i canvi d'adreça puguin ser intermitents. Per a això, disposen d'un circuit elèctric i un relé que obren o tanquen el circuit a més de produir aquest característic so quan s'activen.

Imatge relé d'intermitents presa de recambioscoche.es

Com sé si un relé de intermitencia està trencat?

La veritat és que no és gens habitual que s'espatlli un relé; el més habitual és que es tracti d'un problema de fusible fos. També seria comú que s'espatlli el propi contacte del relé, abans que la bobina.
No obstant això, encara que la possibilitat sigui mínima, sí que podria ocórrer. Això es podria identificar de dues maneres:
· Circuit que es queda obert: podem identificar aquest problema si les llums no s'encenen.
· Circuit que es queda tancat: no podrem apagar les llums per molt que ho intentem. Seguirà així fins que la bombeta es funda o fins que la bateria es consumeixi.

Com triar el relé d'intermitencia adequat per al teu cotxe?

La veritat és que el canvi d'un relé sol tenir un cost ínfim que sol rondar entre els 5 i els 10€ (quantia a la qual caldrà sumar el preu de la mà d'obra en el taller). No obstant això, si ho faràs pel teu compte, és important assegurar-se de comprar el relé de intermitencia correcte.
El primer que has de fer és identificar correctament el tipus de relé i l'ús. Encara que si bé és cert que el relé d'intermitents és un dels més comuns, també existeixen els relés de fars, d'encesa, d'eixugaparabrisa, arrencada, entre altres.
Els relés per a cotxe venen disponibles en diferents grandàries i formes; el més comú és que disposin d'una carcassa que pot ser quadrada o rectangular, composta per diversos terminals de connexió. Existeixen relés que tenen especificacions i capacitats elèctriques diferents, per la qual cosa caldrà tenir-les molt en compte.
Com ocorre amb qualsevol altra peça del vehicle, és important apostar per peces de qualitat, encara que el seu preu sigui una mica més elevat. Així t'assegures de triar una opció resistent, amb molt poques possibilitats que et pugui donar algun tipus d'error.
Davant qualsevol error en els relés, no te la juguis i fes la substitució com més aviat millor.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 2
Anastasi, M.D. de l’Araceli

Divendres dia 3
Felip, Jaume, Antonina

Dissabte dia 4
Silvà, Florià, Gotard

Diumenge dia 5
Àngel, Amador, Martí, Irene

Dilluns dia 6
Domènec, Beneta, Justí

Dimarts dia 7
Sixt, Eovald, Benet II

Dimecres dia 8
Maria, Eladi, Miquel

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com